Bitcoin een nieuwe wereld los van het traditionele financiële systeem

Om Bitcoin te begrijpen, hoef je niet per se een financieel expert te zijn. Laten we het verschil tussen Bitcoin, fiatgeld en crypto eens bekijken.

Veel mensen denken dat Bitcoin gewoon een deel is van de “crypto-industrie,” maar dat is niet waar.

Het negatieve imago dat soms aan “crypto” wordt gekoppeld, heeft eigenlijk te maken met ons huidige traditionele geldsysteem van euro’s, dollars, e.d. dat we “fiat-geld” noemen. In dat systeem streven mensen naar winst, en soms leidt dat tot problemen.

In de wereld van crypto zijn er twee belangrijke dingen: gecentraliseerde beurzen, die worden beheerd door enkelen, en crypto-protocollen, die worden beheerd door individuen, stichtingen of een klein aantal ontwikkelaars. Veel van deze crypto-projecten krijgen geld van investeerders en kunnen soms riskant zijn, vergelijkbaar met de aandelenmarkt. Maar omdat de crypto-industrie nog relatief nieuw is wordt er veel “geëxperimenteerd”.

Crypto is eigenlijk gewoon een deel van de wereld die je al kent, waar mensen proberen geld te verdienen. Dit geldt voor alle bedrijven. Hoewel sommige mensen met goede bedoelingen beginnen of producten maken die de wereld kunnen verbeteren, draait het uiteindelijk altijd om geld verdienen. Dit is gewoon hoe de wereld werkt, zonder oordeel.

Aan de andere kant staat Bitcoin. Bitcoin is helemaal anders. Het wordt niet beheerd door één persoon, bedrijf of een streven naar winst. Het is een gedecentraliseerde digitale valuta met een maximale limiet van 21 miljoen munten. Het kan dienen als een neutrale vorm van waardeopslag voor mensen die het waardevol vinden en het aantal mensen is wereldwijd sterk aan het stijgen.
Zo begon het ook ooit met goud als waardeopslag, maar vandaag de dag wordt er nog steeds goud gevonden en dus is goud onderheven aan inflatie.
In dat opzicht is Bitcoin met maximaal 21 miljoen bitcoin keihard en harder dan goud

Hoe we Bitcoin gebruiken, ligt aan ons zelf. Net zoals een hamer op zichzelf geen kwaad kan aanrichten, zijn wij verantwoordelijk voor hoe we Bitcoin inzetten. Het is een technologische innovatie die we naar eigen inzicht kunnen benutten.

Dus doe vooral mee, doe je eigen onderzoek en experimenteer om de mogelijkheden te ontdekken.

Het kleine Bitcoinboekje

Het Kleine Bitcoinboekje vertelt het verhaal wat er mis is met hedendaags geld en waarom Bitcoin is ontwikkeld om een alternatief te bieden voor het huidige systeem.

Je kunt dit boekje bestellen bij Bitcoin Brabant

Share the Post:
Scroll naar boven

Menu

Voor de eenmalige kosten ontvang je

 
  • Een Bitcoin Lightning Wallet configuratie
  • Een Lightning adres
  • Testtransactie
  • Inregelen wallet backup
  • Oplevering zakelijk Bitcoin betaalpakket waarmee je in Bitcoin kunt afrekenen in je onderneming, online in webshop of via facturatie.
  • Point Of Sale (POS) dat we bij oplevering samen met je testen.