Bitcoin is veruit de beste investering van de laatste 10 jaar, waar zit de waarde van Bitcoin?

Arnhem, dinsdag 21 mei 2024
Bitcoin heeft de afgelopen 10 jaar een buitengewoon hoog rendement opgeleverd in vergelijking met andere beleggingen. Dit blijkt uit onze onderzoeksresultaten en er is naast financieel rendement nog meer waarde te benoemen. We zetten het in deze post voor jou even op een rijtje.

De onderstaande interactieve grafiek toont de prijsontwikkeling en rendementen van Bitcoin, S&P 500, goud, onroerend goed, Tesla, en Apple over de afgelopen tien jaar. Door de muis over de grafiek te bewegen, kunt u de specifieke waarde doorheen de tijd zien. Volgens deze grafiek is Bitcoin de beste investering in vergelijking met andere populaire beleggingscategorieën.

Vergelijking van Beleggingsrendementen (2013-2024)

In 2013 begon Bitcoin het jaar met een waarde van $13 en steeg de koers uiteindelijk naar meer dan $1000. Een stijging van meer dan 7500% !! [1]. Vier jaar later brak de prijs van Bitcoin door de barrière van $1000, om uiteindelijk een een waarde van ongeveer $20.000 te bereiken [2].

Vanaf begin 2019 tot eind 2020 steeg de Bitcoin prijs met meer dan 300% van $7.167 naar $28.984 [2], en in november 2021 bereikte Bitcoin zelfs een recordhoogte van $69.000 [2].

De meest recente piek was op 14 maart 2024 toen Bitcoin een all-time high (ATH) van $75.830 bereikte [1]. Dit betekent dat als je 5 jaar geleden $10.000 in Bitcoin had geïnvesteerd, je nu meer dan $100.000 zou hebben [1] [2].

Zulke enorme rendementen over een periode van 5-10 jaar zijn ongekend voor traditionele beleggingen zoals aandelen of obligaties. De volatiliteit van Bitcoin is weliswaar hoog, maar de waardestijgingen overtreffen dan ook alle andere beleggingscategorieën [1] [2] [4]. 

Bitcoin biedt veel extra’s aan meerwaarde

Bitcoin is een innovatie die zich wereldwijd aan het manifesteren is. Het is voor iedereen relevant om hiervan kennis te nemen en de mogelijkheden te verkennen. Hieronder geven we een overzicht van de meest relevante en voor iedereen direct toepasbare mogelijkheden van Bitcoin als betaalmiddel en spaarmiddel.

Bitcoin als Spaarmiddel (Store of Value)

Bitcoin wordt steeds meer erkend als een robuust spaarmiddel, vergelijkbaar met goud maar met unieke voordelen:

 1. Schaarste: Bitcoin heeft een vaste voorraad van 21 miljoen munten. Deze voorspelbare schaarste maakt het immuun voor inflatoire druk die fiat valuta’s vaak treffen.
 2. Decentralisatie: In tegenstelling tot traditionele valuta’s die door centrale banken worden beheerd, wordt Bitcoin beheerd door een gedecentraliseerd netwerk van computers over de hele wereld. Dit beschermt het tegen politieke invloeden en manipulatie.
 3. Beveiliging: Bitcoin’s blockchain-technologie zorgt voor een hoge mate van beveiliging tegen fraude en diefstal. Elke transactie wordt permanent geregistreerd en is transparant en onveranderlijk.
 4. Transparantie: De open-source aard van Bitcoin maakt alle transacties zichtbaar en verifieerbaar door iedereen, wat vertrouwen wekt bij gebruikers.
 5. Toegankelijkheid: Bitcoin is toegankelijk voor iedereen met een internetverbinding. Dit maakt het een aantrekkelijke store of value voor mensen in landen met instabiele economieën of beperkte toegang tot traditionele bankdiensten.

Bitcoin als Betaalmiddel (Medium of Exchange)

Naast de rol als spaarmiddel, functioneert Bitcoin ook prima als een betaalmiddel:

 1. Directe Transacties: Bitcoin maakt directe peer-to-peer transacties mogelijk zonder tussenkomst van een derde partij, zoals een bank. Dit vermindert transactiekosten en tijd.
 2. Grensoverschrijdende Betalingen: Bitcoin maakt het mogelijk om wereldwijd betalingen te doen zonder de beperkingen en kosten die gepaard gaan met traditionele grensoverschrijdende betalingen.
 3. Financiële Inclusie: Bitcoin biedt financiële diensten aan mensen die geen toegang hebben tot traditionele banken. Dit vergroot de financiële inclusie wereldwijd.
 4. Veiligheid en Controle: Gebruikers hebben volledige controle over hun eigen Bitcoin, wat het risico op bankfalen of confiscatie vermindert.

Ontdek de Kracht van Bitcoin

Locatie:
Boekhandel Hijman Ongerijmd

Wanneer:
Vrijdagavond 20u, 24 mei 2024

Conclusies

 1. Paradigma Verschuiving in Geld en Waarde: Bitcoin vertegenwoordigt een fundamentele verschuiving in hoe we waarde begrijpen en overdragen. Traditionele valuta zijn afhankelijk van vertrouwen in overheden en financiële instellingen, terwijl Bitcoin vertrouwt op wiskunde, cryptografie en een gedecentraliseerd netwerk (Internet werkt ook decentraal, niemand is eigenaar of kan het uitzetten).
 2. Langdurige Waardeopslag en Directe Benutting: Bitcoin biedt de mogelijkheid om waarde veilig op te slaan over lange tijd, net als goud. Tegelijkertijd kan deze waarde direct worden benut voor transacties, iets wat met goud veel moeilijker is. Dit maakt Bitcoin uniek in zijn dubbele rol als spaar- en betaalmiddel.
 3. Inflatiebescherming: In een wereld waar centrale banken steeds meer geld drukken, biedt Bitcoin bescherming tegen inflatie door zijn beperkte en voorspelbare aanbod. Er zijn maar 21 miljoen Bitcoins beschikbaar en een Bitcoin kan onderverdeeld worden in 100.000.000 Satoshi’s
 4. Economische Vrijheid: Bitcoin bevordert economische vrijheid door mensen volledige controle over hun eigen geld te geven, zonder afhankelijk te zijn van banken of overheden. Dit is vooral belangrijk in landen met economische en politieke instabiliteit.
 5. Toekomst van Financiële Systemen: De opkomst van Bitcoin kan leiden tot een heroverweging van hoe onze financiële systemen zijn opgebouwd. Het kan banken en financiële instellingen dwingen om transparanter en efficiënter te worden, en het kan een nieuw tijdperk inluiden waarin financiële diensten meer gedecentraliseerd en inclusief zijn.

Note:
Bitcoin en de daarbij horende blockchain-technologie bieden zowel overheden als financiële instellingen aanzienlijke kansen om financiële diensten te transformeren, de efficiëntie te verbeteren en economische groei te stimuleren. Door een proactieve en gebalanceerde aanpak te hanteren, kunnen overheden en financiële instellingen profiteren van de voordelen van deze innovaties, terwijl ze tegelijkertijd de risico’s beheersen en een stabiel en betrouwbaar financieel systeem waarborgen.
Relevant hierin is de onderkenning van wildgroei aan digitale geld-varianten en hun verschillen met Bitcoin, dit is beknopt samen te vatten in een eenvoudig plaatje.

Bronnen:
[1] https://www.investopedia.com/articles/forex/121815/bitcoins-price-history.asp
[2] https://www.investopedia.com/terms/b/bitcoin.asp
[3] https://www.brookings.edu/articles/the-brutal-truth-about-bitcoin/
[4] https://www.nerdwallet.com/article/investing/what-is-bitcoin
[5] https://find-and-update.company-information.service.gov.uk/company/10748226

Leer alles over Bitcoin op een snelle en toegankelijke manier

Investeer tijd om je kennis in Bitcoin te ontwikkelen, er is veel informatie online beschikbaar of in boekvorm. Wil je snel inzicht ontwikkelen dan is Bitcoin Begeleidingstraject van BitcoinDelta iets om te overwegen.

Share the Post:
Scroll naar boven

Menu

Voor de eenmalige kosten ontvang je

 
 • Een Bitcoin Lightning Wallet configuratie
 • Een Lightning adres
 • Testtransactie
 • Inregelen wallet backup
 • Oplevering zakelijk Bitcoin betaalpakket waarmee je in Bitcoin kunt afrekenen in je onderneming, online in webshop of via facturatie.
 • Point Of Sale (POS) dat we bij oplevering samen met je testen.